COVID-19

Logo Mondzorg Katwijk

COVID-19 en onze zorgverlening

Mondzorg valt in het zorgdomein. De mondzorg levert een belangrijke bijdrage aan de ‘kwaliteit van leven’ van mensen (Pubmed ID 28581891, 21050499) en we moeten voorkomen dat die wordt aangetast. Het is daarom van belang op korte termijn alle tandarts- en mondhygiënepraktijken weer open te stellen voor reguliere mondzorg.

Er is een leidraad ontwikkeld voor de door de overheid aangegeven Covidperiode. Met deze leidraad pakken wij de reguliere zorg weer op.

COVID-19 en uw aankomende afspraak

Uw afspraak gaat door. Kom alleen, zonder onnodige begeleiding. De wachtkamer zal niet door een ander bezet zijn. Bij binnenkomst in de behandelkamer vragen wij uw handen te desinfecteren met handalcohol. Wij schudden geen handen.

Het kan zijn dat het iets langer duurt voordat u de behandelkamer binnenkan komen. Dit heeft te maken met de extra desinfectie en ventilatie.

In verband met het mogelijk optreden van aerosol vragen wij u om uw mondvooraf aan de behandeling te spoelen met 1% waterstofperoxide (H2O2).

Wanneer kan uw afspraak niet doorgaan?

Een behandeling kan geen doorgang vinden als u:

Ook bij onderstaande vraag u om uw afspraak te verzetten:

Tenslotte vragen wij u om uw afspraak te verzetten wanneer u 48 uur vóór uw geplande afspraak “ja” antwoordt op tenminste één van de onderstaande vragen:

Hoest u, bent u neusverkouden of is uw temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden Celsius?

Bent u in een risicogebied geweest en/ of bent u gevraagd om in zelfisolatie te gaan?

Hoest iemand in uw huishouden, is iemand neusverkouden of is de temperatuur hoger of gelijk aan 38 graden of zijn ze in een risicogebied geweest en/of is hun gevraagd in isolatie te gaan?