Het behandelproces

Logo Mondzorg Katwijk

Gezond en verzorgd gebit

Een gezond en verzorgd gebit onderhouden is niet altijd makkelijk. Met uw tandenborstel, stoker, floss of rager kunt u sommige plekken moeilijk bereiken. Hier ontstaan dan tandplaque en tandsteen. Op deze plekken hopen bacteriën zich op, en dat kan schade aanrichten aan uw tandvlees en kaakbot. Met ons preventieve behandelproces zoals hieronder opgenomen, voorkomen wij het ontstaan of verergeren van gebitsproblemen.
Set 5 - Asset 37 - Res

1. Aanmelden

Aanmelden kan via onze website of telefonisch. Nadat u zich aangemeld hebt, plannen wij in samenspraak met u een intake-gesprek in.

Set 5 - Asset 42 - Res

2. Medische vragenlijst

U ontvangt per post een medische vragenlijst en inschrijfformulier. Neem deze formulieren mee naar uw afspraak, zodat de mondhygiënist ze met u kan doornemen.

Set 5 - Asset 48 - Res

3. Intake-gesprek

Tijdens de intake maakt u kennis met de mondhygiënist. Vervolgens worden de medische-, tandheelkundige-, en sociale anamnese afgenomen. Dit is nodig om uw persoonlijke situatie goed in kaart te brengen.

Set 5 - Asset 19 - Res

4. Mondonderzoek

Met een uitgebreid mondonderzoek beoordelen wij de situatie in uw mond en stellen wij een diagnose op. Na het onderzoek bepalen we samen met u welk behandeling het meest geschikt is voor u. We bespreken ook de kosten van de behandeling en u krijgt een begroting mee.

Set 5 - Asset 31 - Res

5. Behandelplan

In overleg met u maken we behandelafspraken en starten wij met de behandeling volgens het behandelplan.

Set 5 - Asset 8 - Res

6. Een gezond gebit